Make your own free website on Tripod.com
Wizard Magazine
Home
Een linkse politiek voor de 21e eeuw
Smartshops leveren nieuwe dromen
HAARP, een nieuwe manier van oorlogvoering
Rijdt morgen iedereen op hout?
Rood kwik: hoax of horror?
Een kleine schets van het hinduïsme
Fidel Castro: 'Guantanamo Bay concentratiekamp'
Vegetarisme en Islam
De geschiedenis van de Azteken
Aloë Vera, wat is dat nu echt?
Faits Divers
Sparetime
Kul of Cultuur?
Feestbeest
Trips in cyberland
Gastenboek
Kul of Cultuur?

Soms wilt een mens al wel eens iets meer... En dan biedt er zich een wereld van mogelijkheden aan...

Onenigheid binnen Vlaams Belang
VB-kamerlid Guido Tastenhoye, lobbyde bij de Schotense burgemeester voor een gezin uit Kazachstan om de procedure tot regularsatie in te zetten. Dit tot groot ongenoegen van VB-kopstuk Filip Dewinter die de inschattingsfout van Tastenhoye ten sterkste betreurd omdat deze indruisen tegen de partijstandpunten inzake de regularisatie.

het schnitzelparadijs

HET SCHNITZELPARADIJS 
Deze Nederlandse komedie, die het verhaal van Nordip, een jonge Marokkaanse jongen vertelt is briljant. Hij heeft een veelbelovende toekomst voor zich, hij wil echter niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen en neemt een zomerbaantje als afwashulp in restaurant De Blauwe Gier. Een plek waar je normaal gesproken alleen terecht komt "omdat je echt helemaal niks kunt".
Daar wordt hij verliefd op Agnes, het nichtje van de eigenaar. De kans op een afspraakje met haar lijkt erg klein, totdat twee zelfingenomen hulpkoks Nordip onder hun hoede nemen. Zij leren hem de kneepjes van het vak in de keuken en voorzien hem van handige versiertrucs.
Met behulp van deze tips lukt het Nordip om de aandacht van Agnes te trekken. Tussen de vieze pannen, de vette schnitzels en de even bizarre als hilarische karakters beginnen ze een geheime relatie.
Het Schnitzelparadijs is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou en is nu reeds één van de meest succesvolle Nederlandse films van het jaar.

vorige editie:

amparanoia.jpg

Amparanoia
Op vrijdag 22 april treedt Amparanoia op in de Nighttown in Rotterdam. Deze groep, met als leadzangeres  de getalenteerde Amparo Mercedes Sanchez, brengt een door de Caraïbenen en Manu Chao beïnvloedde mix van Spaanse nummers. Iedereen die hen al eens gezien hebben, weet dat het immens moeilijk stilblijven staan is tijdens hun aanstekelijke muziek.
Vrijdag 22 april / 20u. Nighttown, Meent 116, Rotterdam

swati.jpg

Vesta en Anveld in het Oud Badhuis
Op zaterdag 9 april organiseren Vesta en Anveld een folkavond in samenwerking met het oude badhuis te Antwerpen. Het wordt een gevarieerde avond die begint met een intiemluisteroptreden van Vesta. Na de pauze kan er gedanst worden op de muziek van Anveld.
Voor een voorsmaakje kan je terecht op de volgende websites:
http://www.anveld.be en http://users.skynet.be/vesta.
Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

0.jpg

Land of Plenty
Deze relatief kleine productie van de hand van Wim Wenders (o.a. bekend van 'Paris, Texas') is een absolute must om te gaan zien. De twee hoofdrolspeelsters zijn Lana (een jonge idealiste die door Europa en Afrika heeft gereisd) en Paul (een oorlogsveteraan die de ideologie van het vrije Amerika volledig heeft omarmd). Voor Lana is de onbekende oom de enige link met de familie van haar moeder. Ze zijn eigenlijk elkaars tegenpolen, maar als ze getuige zijn van het schijnbaar willekeurige neerschieten van een dakloze uit het Midden-Oosten, besluiten ze samen op onderzoek uit te gaan. Een zoektocht die, zoals dat hoort in een echte Wenders, hen door fascinerende Amerikaanse landschappen voert. Wenders behoort zonder twijfel tot een van de meest toonaangevende en karakteristieke filmmakers van zijn generatie. Deze film behoort echter, ook weer zonder twijfel, tot zijn beste werk. Het soort film dat alleen door hem gemaakt lijkt te kunnen worden. Films waarin het landschap boekdelen spreekt en de personages spreken door te zwijgen.
meer info (en trailer) op http://www.land-of-plenty.de/

fuctioneelbloot.jpg

Functioneel Bloot
Magda Vandewalle en Karla Verlie hebben reeds vijf jaar lang de straattheaterfestivals als les poupées passionées onveilig gemaakt en hebben alzo een reuzachtige wereldtournee achter de rug. En nu maken ze dus de overstap naar de echte theaterwereld. De dames geven iedereen - en vooral de vrouwen in het publiek - ongevraagd nuttige tips hoe zich te gedragen in bijzondere absurde en pikante situaties
ZWARTE ZAAL - Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen elke vrijdag en zaterdag om 20.30u van 11 maart tot 2 april 2005 meer info op http://www.fakkelteater.be

affiche23.gif

Brussels Festival van de Fantastische Film
Vanaf 11 tot 26 maart kan je in Brussel weer terecht om tijdens het BIFFF in vier verschillende zalen (Passage 44, Nova, Botanique en Actor's studio), verschillende Europese en wereldpremières mee te maken. Dit jaar besteed het festival bijzondere aandacht aan de Thaïse film en is er een dag volledig gewijd aan inlandse kortfilms. Naast enkele grote Hollywood producties als 'Robots', 'Boogeyman', 'The Ring 2' en 'White Noise' kan je er ook terecht voor enkele alternatieve Amerikaanse films als 'Saw', 'Team America, World Police' en 'Alone in the Dark'. Verder kan je er terecht voor de premieres van het Belgische 'Trouble' het Russische 'Nochnoi Dozor' en 'The Exorcist: The beginning'. Op 26 maart wordt er afgesloten met de 20e editie van het Vampierenbal.
Voorverkoop : Fnac, het reservatiebureau ADAC (Passage 44 in Brussel) en via de website

Info : 02/218.27.35 – www.bifff.org

Jouw artikel in Wizard Magazine?  Stuur het dan snel op naar: wizardmagazine@yahoo.com