Make your own free website on Tripod.com
Wizard Magazine
Home
Een linkse politiek voor de 21e eeuw
Smartshops leveren nieuwe dromen
HAARP, een nieuwe manier van oorlogvoering
Rijdt morgen iedereen op hout?
Rood kwik: hoax of horror?
Een kleine schets van het hinduÔsme
Fidel Castro: 'Guantanamo Bay concentratiekamp'
Vegetarisme en Islam
De geschiedenis van de Azteken
AloŽ Vera, wat is dat nu echt?
Faits Divers
Sparetime
Kul of Cultuur?
Feestbeest
Trips in cyberland
Gastenboek
AloŽ Vera, wat is dat nu echt?

Iedereen is tegenwoordig bezig over AloŽ Vera.  Maar wat is dat nu eigenlijk voor een plant, en wat is er nu zo fantastisch aan... 

De AloŽ Vera-plant hoort tot de lelie-achtigen, waaronder ook de ui valt.
Er zijn meer dan 216 soorten AloŽ Vera bekend, maar er is ťťn soort, de AloŽ Vera Barbadensis Miller, die de bijzonder hoge hoeveelheid aan stoffen bevat die voor gezondheidstoepassingen bruikbaar zijn.

Een belangrijke stof is Acemannan. Acemannan wordt in alle celmembranen van het lichaam opgeslagen en draagt bij de immuunversterkende invloed.

Aangetoond is dat deze stof in het lichaam een stimulerende en activerende invloed heeft.

AloŽ Vera wordt o.a. in Spanje (Canarische Eilanden), Verenigde Staten en Midden-Amerika geteeld. In de dikke bladeren hebben zich pas na 3 tot 5 jaar de zo bekende krachtige stoffen ontwikkeld. Deze bladeren worden met de hand geteeld en vervolgens wordt het sap van de bladeren ontgonnen.
Bij onze fabriek wordt dat volgens eeuwenoude tradities gedaan.

De Canarische AloŽ Vera-plant heeft zijn invloed te danken aan ťťn van de gezondste klimaten ter wereld. Testen van de Canarische AloŽ Vera hebben veel bruikbare, kwalitatieve stoffen aangetoond.

Naast het hoofdbestanddeel Acemannan bevat AloŽ Vera van oorsprong ook:

 • Vitaminen
 • Mucomono- en Mucopolysaccharide
 • Anthrachinonen
 • Mineralen
 • Enzymen
 • Aminozuren
 • Essentile Vetzuren
 • Saponinen en Ligninen etherische olie

  ~Je bent gezond en dat wil je ook graag blijven~Alo Vera wordt wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor de gunstige invloeden op de gezondheid. De Egyptenaren ontdekten meer dan 6000 jaar geleden al het geheim van deze bijzondere plant.

  Cleopatra en Nofretete gebruikten het sap van de Alo Vera om hun huid te verzorgen en er wordt zelfs gezegd dat ze hun schoonheid daaraan te danken hadden!
  In Azi is de Alo Vera van oudsher een vast bestanddeel in gezondheidskuren.

  Alexander de Grote liet soldaten het sap gebruiken om ze sneller te laten herstellen na ziekten. De Griek Dioscorides beschreef in het zover bekend oudste kruidenboek (ongeveer 100 jaar voor Christus) ook al de goede invloed van Alo Vera.
  Een klein stukje geschiedenis....
 • Columbus nam AloŽ Vera vanuit Spanje (Gran Canaria) mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden voor alledaagse problemen.
  De Maya Indianen gaven deze bijzondere woestijnplant de toepasselijke naam: 'Eeuwige Jeugd'.

  Inmiddels is aangetoond dat AloŽ Vera veel bestanddelen bevat, waaraan de plant zijn bijzondere eigenschappen heeft te danken.

  Het natuurlijke AloŽ Vera-'elixer' helpt het lichaam te ondersteunen, te voeden en stimuleert het immuunsysteem. Aloelixir, AloŽ Vera-sap en -gel zijn van oorsprong natuurlijke voedingsstoffen voor het lichaam en de huid, wat nog eens een extra toegevoegde waarde heeft.
 • lees er meer over: http://www.aloevera.nl

  Jouw artikel in Wizard Magazine?  Stuur het dan snel op naar: wizardmagazine@yahoo.com