Make your own free website on Tripod.com
Wizard Magazine
Home
Een linkse politiek voor de 21e eeuw
Smartshops leveren nieuwe dromen
HAARP, een nieuwe manier van oorlogvoering
Rijdt morgen iedereen op hout?
Rood kwik: hoax of horror?
Een kleine schets van het hinduÔsme
Fidel Castro: 'Guantanamo Bay concentratiekamp'
Vegetarisme en Islam
De geschiedenis van de Azteken
AloŽ Vera, wat is dat nu echt?
Faits Divers
Sparetime
Kul of Cultuur?
Feestbeest
Trips in cyberland
Gastenboek
Fidel Castro: 'Guantanamo Bay concentratiekamp'

De Cubaanse leider Fidel Castro heeft maandag uitgehaald naar de Verenigde Staten in een reactie op een door hen gesteunde veroordeling door de Verenigde Naties van de mensenrechtensituatie op Cuba.

HAVANA - Hij noemde de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay, waar verdachten van terroristische activiteiten worden vastgehouden "een concentratiekamp". Dat zei hij tijdens een televisieshow ter gelegenheid van de verjaardag van de mislukte invasie in de Varkensbaai door gevluchte Cubanen in 1961. Volgens Castro is de basis veranderd in "een concentratiekamp waar absoluut geen respect is voor de mensenrechten".
Op 15 april nam de Mensenrechtencommissie van de VN een resolutie aan waarin het communistische eenpartijstelsel op Cuba werd veroordeeld en het land werd opgeroepen VN-waarnemers toe te laten. Cubaanse diplomaten stelden diezelfde dag nog een tegenresolutie op waarin zij een onderzoek eisten naar de status van de gevangenen op de Amerikaanse basis op Cuba.
De VS houden in het zwaarbeveiligde gevangenenkamp Camp Delta op Guantanamo Bay ongeveer zeshonderd personen vast die verdacht worden van terrorisme. Sommigen zitten al meer dan twee jaar vast, verstoken van ieder contact met de buitenwereld. Mensenrechtenorganisaties en buitenlandse regeringen maken zich zorgen over hun behandeling.
Tegen slechts twee gevangenen is een formele aanklacht ingediend. Zij zullen worden berecht door speciale militaire commissies. De VS beschouwen hen niet als krijgsgevangenen maar als "illegale combattanten".
Bron: de Telegraaf

lees meer: http://www.animalfreedom.org

Jouw artikel in Wizard Magazine?  Stuur het dan snel op naar: wizardmagazine@yahoo.com