Make your own free website on Tripod.com
Wizard Magazine
Home
Een linkse politiek voor de 21e eeuw
Smartshops leveren nieuwe dromen
HAARP, een nieuwe manier van oorlogvoering
Rijdt morgen iedereen op hout?
Rood kwik: hoax of horror?
Een kleine schets van het hinduÔsme
Fidel Castro: 'Guantanamo Bay concentratiekamp'
Vegetarisme en Islam
De geschiedenis van de Azteken
AloŽ Vera, wat is dat nu echt?
Faits Divers
Sparetime
Kul of Cultuur?
Feestbeest
Trips in cyberland
Gastenboek
Faits Divers

Korte berichtjes die je ofwel zullen doen lachen, schreeuwen of je aan het nadenken zetten.

Onenigheid binnen Vlaams Belang
VB-kamerlid Guido Tastenhoye, lobbyde bij de Schotense burgemeester voor een gezin uit Kazachstan om de procedure tot regularsatie in te zetten. Dit tot groot ongenoegen van VB-kopstuk Filip Dewinter die de inschattingsfout van Tastenhoye ten sterkste betreurd omdat deze indruisen tegen de partijstandpunten inzake de regularisatie.

Nieuwe drug CPP
Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor een nieuwe drug op de Belgische markt. Het gaat om CPP, een stof die samen met andere drugs voorkomt in veelkleurige tabletten. Begin deze maand werd een festivalganger van Werchter afgevoerd naar het ziekenhuis, met een drugsvergiftiging. In zijn urine werden onder meer sporen van CPP gevonden. Enkele dagen later werden de tabletten voor het eerst in beslag genomen, in de buurt van een danscafť in Ninove. Hoe gevaarlijk de nieuwe drug is, is nog niet duidelijk. De drug werd in 2004 al aangetroffen in Zweden. Ook in Frankrijk en Nederland dook CPP al op. "In Frankrijk is er een beetje meer bekend: daar waren gebruikers angstig, duizelig en misselijk en kregen ze rillingen en hoofdpijn", zegt Denise Walckiers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. "Maar we hebben nog niet genoeg informatie om iets concreet te zeggen over de toxiciteit van de stof."

Werchter bezoeken is president Bush steunen
BRUSSEL - Clear Channel, een Amerikaanse multinational die bij ons vooral bekend is als de organisator van Rock Werchter en I Love Techno, en in Amerika een radiomonopolie heeft, is een van de belangrijkste geldschieters van de Bush-administration.
Clear Channel was oorspronkelijk een klein radiostation uit Texas, nu controleren ze maar liefst 1200 radio- en 36 tv-stations.  Dit betekent dat ze maar liefst 25 % van de totale Amerikaanse luisteraars en kijkers bereiken.  In 2000 breidde het bedrijf nog verder uit door concertorganisator SFX over te nemen.  Dit vormt een haast onvermijdelijk grote greep op de hedendaagse muziekmarkt.  In BelgiŽ verzorgt het bedrijf o.a. de boekingen van Mauro & The Grooms, Arid, De Mens e.a.
Hiernaast is het bedrijf ook nog een van de belangrijkste geldschieters van de Bush Administration.  Zo investeerden ze maar liefst 42.200 dollar in zijn herverkiezingscampagne.  Kritiek op het beleid van Bush wordt dan ook stande pede gesmoord en vertaalt in een boycot (Dit overkwam o.a Dixie Chicks).  Sinds 11 september zou het bedrijf zelfs een zwarte lijst van 150 songs hebben, met daarop ondermeer het volledige oeuvre van Rage Against The Machine en Imagion van John Lennon

 Gebaseerd op een artikel op http://www.futureworldfunk.be

Vervuiling schadelijk voor de gezondheid
De luchtvervuiling met ozon en fijne stofdeeltjes kan in extreme gevallen de levensverwachting met 10 jaar verkorten. Dat zegt een studie van het Kings College in Londen, waar de beide soorten vervuiling in 2003 een recordpeil bereikt hebben. Op piekdagen van vervuiling zijn er meer sterfgevallen, zo blijkt. Volgens de studie ligt de luchtvervuiling aan de basis van 1.600 vroegtijdige sterfgevallen en 1.500 opnames in het ziekenhuis. Bij hartpatiŽnten kan de luchtvervuiling het leven met 10 jaar verkorten. Ook leidt ze tot veel meer astma- en allergiegevallen.

Atlanitis ontdekt in Spanje!
Een Duitse archeoloog zegt dat hij de vermoedelijke resten van de mythische stad Atlantis heeft ontdekt nabij Marisma de Hinojos in Zuid-Spanje. Het zou gaan om de ruÔnes van een stad die tussen 800 en 500 voor Christus werd verwoest door een overstroming. Op satellietbeelden zijn de fundamenten van twee rechthoekige gebouwen te zien te midden van concentrische cirkels. Dat komt overeen met de beschrijving die de Griek Plato gaf van Atlantis. De ligging van ruÔnes en de nabijheid van kopermijnen komen ook overeen met de beschrijvingen van Plato. Toch is er nog meer onderzoek nodig.

Leyla Zana weer op vrije voeten
Een Turks hof van beroep heeft de onmiddellijke vrijlating bevolen van vier voormalige Koerdische parlementsleden wegens procedurefouten. Een van hen is de Koerdische activiste Leyla Zana. De vier werden tien jaar geleden veroordeeld tot 15 jaar gevangenis, omdat ze banden zouden hebben met Koerdische rebellen. De Koerden in het zuidoosten van Turkije strijden al jaren voor onafhankelijkheid.
In Istanbul heeft de Turkse politie 34 journalisten en Koerdische activisten gearresteerd. De politie is extra waakzaam omdat de Navo over twee weken vergadert in de Turkse hoofdstad.

TweeŽntwintig gewonden bij aanslag in Keulen
De spijker- of nagelbom ontplofte in een kapperszaak in MŁlheim, een wijk die vooral bewoond wordt door Turken. Vier van de tweeŽntwintig slachtoffers raakten zwaargewond. Niemand is nog in levensgevaar. Na de aanslag lag heel de straat bezaaid met duizenden nagels en glasscherven. Daarop sloten de politie en de brandweer de straat af. De schade door de ontploffing is groot. Twintig gebouwen zijn geŽvacueerd. De aanslag is niet opgeŽist. De Duitse politie vermoedt dat het om een afrekening gaat, maar sluit ook terrorisme of een rascistische daad niet helemaal uit. Een afrekening tussen de kapperszaak en een andere zaak in dezelfde straat zou ook de oorzaak kunnen zijn geweest.

Vlaams Blok eindelijk veroordeeld!
GENT- Na een eindeloze lange reeks rechtsgangen is de fascistische partij Vlaams Blok dan eindelijk toch schuldig bevonden aan racisme door een Gentse rechtbank.  Dat de veroordeling zo lang op zich liet wachten lag aan het feit dat verschillende rechters zich onbevoegd hadden verklaard om de zaak te behandelen.   Ondanks de veroordeling is de partij helaas echter nog niet uitgesloten van verkiezingsdeelname en verkiezingsfinanciŽren, ook blijven de mandatarissen van de fascistische partij nog steeds een uitkering krijgen voor hun aanwezigheid in de verschillende parlementen, stads- en gemeentenraden in ons land.  Hopelijk laat een feitelijke verbod nu niet lang meer op zich wachten.

Amerika en Groot BrittaniŽ mishandelen Irakezen
NEW YORK- Zowel Britse als Amerikaanse soldaten folteren en mishandelen Irakese gevangenen in Iraq zo blijkt uit  foto's die CBS woensdag en BBC gisteren vertoonden.  De Amerikanen maken zich schulden aan het electrocuteren van Irakezen, de Britten gaan zelfs nog een stap verder en plassen op de gevangenen.  Zowel de Britse als de Amerikaanse opinie is vreselijk gechockt en beide regeringen doen alle moeite van de wereld om hun medeweten van deze praktijken te ontkennen.

Belgische professoren voorspellen builenpest...
ANTWERPEN- Hoogleraar Herwig Leirs, die lesgeeft aan de Universiteit Antwerpen faculteit Biologie, heeft een nieuwe methode ontwikkelt om het uitbreken van de builenpest te voorspellen.  Zo denkt hij een dreigende epedemie te kunnen voorspellen door de rattenpopulaties in Afrika en kazachstan te observeren via satteliet.  De ratten, verspreiden immers de ziekte, door de vlooien die in hun vacht huizen.  De studie is terug te vinden in "Science" van deze week.

Verheerlijking van terreur strafbaar?
Brussel - De verheerlijking van terrorisme moet strafbaar zijn vindt Anne-Marie Lizin (PS) en Alain Destexhe (MR).  Aanleiding tot het wetsvoorstel zijn enkele berichten op http://www.assabyle.com, waarin met veel lof over de zelfmoordaanslagen werd gesproken.  Destexhe laat zich verder de volgende uitspraak vallen: "Het radicaal islamisme is geen godsdienst maar een allesomvattende ideologie, het is een derde vorm van totalitarisme na het stalinisme en het nazisme".

Gisteren werd Sedna ontdekt....
LONDEN - Astronomen hebben, met behulp van de Spitzer Ruimtetelescoop ver weg in ons zonnestelsel een object gevonden dat mogelijk de tiende planeet van ons planetair stelsel zou kunnen zijn.  De planeet, Sedna genaamd, is zowat even groot als Pluto.  Ze bevindt zich in een gebied van ons zonnestelsel dat voornamelijk bevolkt wordt door grote brokken gesteente en ijs.  Vermoedelijk zal de vondst nog veel veel stof doen opwaaien in het Astronomenwereldje, aangezien een aantal definities over ons zonnestelsel zullen moeten worden herbekeken.

Peperduur Amerikaans anti-raketschild werkt mogelijk niet!
WASHINGTON - Het prestigieuze anti-raketschild waarmee de VS binnen enkele maanden willen uitpakken, werkt vermoedelijk niet.  Dat heeft Thomas Christie, hoofdevaluator van het Pentagon voor wapensystemen, toegegeven.  Christie werd in de Senaatscommissie aan de tand gevoeld over het veredelde Star Warsprogramma.  Hij kon echter geen garanties geven over het feitelijk werken van het peperdure schild.  (Bush zet in 2005 alleen al 10,2 miljard dollar opzij)  Het systeem zal ook niet eerst getest worden, want het pentagon vind de dreiging te groot om deze procedure toetepassen.  Het zal de giganten van de defensie-industrie waarschijnlijk niet wakker houden of het ding nu effectief werkt of niet, zij hebben namelijk hun steun aan de Republikeinse verkiezingscampagne reeds verzilverd.

Iraanse radio meldt aanhouding Al-Qaeda-leider

ISLAMABAD - De Iraanse radio heeft zaterdag gemeld dat de internationaal gezochte Osama Bin Laden zou aangehouden zijn in Pakistan. Pakistan en de VS hebben het bericht meteen ontkend.

De Iraanse radio heeft gisteren laten weten dat Osama Bin Laden, aangehouden zou zijn in Pakistan.  De Amerikanen & Pakistanen haastte zich om dit bericht te ontkennen.  De radiozender beweert echter dat ze het nieuws uit goede bron hebben, maar dat George W. Bush het nieuws pas wil bekend maken tijdens de verkiezingscampagne.

 

Uitspraak proces tegen trainstoppers op 1 maart
DENDERMONDE - Maandag valt de uitspraak in het proces van de trainstoppers. De 11 actievoerders staan terecht omdat zij iets meer dan een jaar geleden  een trein tegenhielden die Amerikaans oorlogsmateriaal vervoerde naar de Antwerpse haven. Het Forum voor Vredesactie roept iedereen op om naar het Justitiepaleis van Dendermonde te komen om steun te betuigen.

 

Onrust in Ecuador
Indianen, boeren en studenten blokkeerden vorige week dagenlang de 'pan-amerikaanse route', de belangrijkste weg van Ecuador. Zij protesteerden tegen het repressieve beleid van de regering die zich onderwerpt aan de neoliberale politiek van het IMF. De politie zette traangas in en vuurde op de betogers. Er viel ťťn dode en 12 mensen raakten gewond.

 

Marc Dutroux wil niet in beeld worden gebracht.

AARLEN - De voorzitter van de rechtbank, Stťphane Goux, heeft fotografen en cameramensen gevraagd aan het verzoek mee te werken. Bij aanvang van het proces hield Dutroux zich enigszins verscholen achter enkele bewakers. De drie andere verdachten lieten zich wel in beeld brengen in de verdachtenbankjes. De Belgische pers werkt aan het verzoek van de rechtbank mee. De voorzitter van de Belgische foto- en filmpers, Bernard Delentrťe, heeft zijn landgenoten gevraagd Dutroux af te dekken op alle beelden die maandag inmiddels zijn gemaakt.

Waterstofauto al in 2010
Auto's die op waterstof rijden, zijn vanaf 2010 rendabel te leveren. Tegen die tijd kan de consument zo'n auto kopen tegen een prijs die hij zich kan veroorloven, terwijl de productie winst oplevert. Dit heeft de Amerikaanse autoproducent General Motors (GM) maandag in Tokio laten weten. Het concern heeft in de Japanse hoofdstad demonstraties van de ontwikkeling van de zogeheten brandstofcel gegeven, samen met zijn Japanse partners Isuzu, Suzuki en Fuji Heavy Industries. Waterstof wordt gezien als de autobrandstof van de toekomst. De energie ontstaat door waterstof met zuurstof in een brandstofcel te laten reageren. Van schadelijke uitstoot is geen sprake meer. Het enige 'uitlaatgas' is waterdamp. Eerder dit jaar liet GM weten samen met Shell in de Verenigde Staten een proef te gaan doen met een tankstation voor waterstof, het eerste ter wereld. De twee concerns willen zo in de praktijk ervaring met de toepassing van de brandstof opdoen.
gelezen op: http://NU.nl

Een goed artikel gelezen of zelf een medeling maken aan de wereld? Stuur het snel in naar wizardmagazine@yahoo.com